ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Приключи втората учебна година по проект „Религия за възрастни” в СА „Св. Андрей” БГСНЦ

16 юни 2010 11:05, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Завърши учебната година

Втората учебна година от курса „Въведение в християнството” приключи с отслужване на благодарствен молебен. „Учениците” с радост се включиха в четенeто на псалми и Великото славословие, защото благодарността към Бога е най-голямата радост, която човек може да преживее и почувства!

Курсът се провежда в Детски комплекс „Св. сестри Вяра, Надежда, Любов и майка им София” – с. Кичево, който е част от Социална асоциация „Св. Андрей” БГСНЦ и e предназначен за учителския и помощния персонал.

Освен теми, обхващащи църковната история, бяха предложени теми и от самите курсисти. Една от срещите бе в православния храм в с. Кичево, носещ името на „Св. вмчк Георги”, където нагледно бе показано и разтълкувано устройството на храма. Много често се коментираха и обсъждаха чисто житейски ситуации. В неформална обстановка – на чай или кафе, на почерпка за поредния празник в някое от семействата на „курсистите” – се осъществяваха срещите...

С многолетствие и надежда, че наесен срещите ще продължат, завърши благодарственият молебен. Разделихме се с пожелание да включим в ежедневието си и това, с което се срещахме теоретично.

Материала подготви: свещеник Стойко Найденов

 

 

Снимки

Завърши учебната година
« предишна новинаследваща новина »