ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит прие генералния прокурор на Руската Федерация

19 септември 2017 13:04, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит прие генералния прокурор на Руската Федерация

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна днес с генералния прокурор на Руската Федерация Юрий Чайка, който е на официално посещение в страната ни. Посещението на г-н Чайка в Патриаршеския дом бе в израз на дълбокото му уважение към главата на Българската православна църква.

Вярата и светото Православие са изключително силен сплотяващ елемент между хората в обществото и между православните народи” – подчерта високия гост. В хода на разговора двете страни споделиха задоволството си от възраждането, което бележи в последните години вярата и православната Църква в Русия и България.

В срещата взеха участие и главният прокурор на България Сотир Цацаров, заместникът му Ася Петрова и руският посланик в България Н. Пр. Анатолий Макаров, както и Старозагорският митрополит Киприан, гл. секретар на Светия Синод Мелнишки еп. Герасим, протосингелът на Софийска митрополия архим. Василий (Савов) и представителят на Московската патриаршия при Българската патриаршия архим. Филип (Василцев).

Програмата на официалната визита на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка, освен среща с Българския патриарх, включва и срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на правосъдието Цецка Цачева, както и с вицепрезидента Илияна Йотова.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Патриарх Неофит прие генералния прокурор на Руската ФедерацияПатриарх Неофит прие генералния прокурор на Руската ФедерацияПатриарх Неофит прие генералния прокурор на Руската Федерация
« предишна новинаследваща новина »