ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов брой на детско списание „Камбанка”

21 септември 2017 19:26, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Детско списание „Камбанка”

Малко след започване на новата учебна година се отпечата поредния брой на детско списание „Камбанка”. В картинки е представено житието на една българска светица - св.Димитра Доростолско - Киевска. Библейския разказ е посветен на Раав. Разяснение на църковни празници и притчи са част от разнообразното съдържание на изданието. Рубриката „Слово Христово” в този брой разглежда темата: „Христос и децата” под авторството на монахиня Валентина Друмева.

В списанието най – малките читатели ще намерят богато илюстрирани приказки и разкази, както и занимателни игри. Изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят плодово – зеленчукова играчка, да сготвят пълнени печени ябълки, чрез лабиринт да намерят пътя по който е минала св. Димитра от Силистра до Санкт - Петербург. В рубриките „Знаете ли че” : децата ще разберат повече за св. цар Тривелий (хан Тервел), а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото отец Неофит Рилски. На страниците на списанието могат да научат молитва към именния светия със съответните обяснения за нея, както и защо почитаме светиите. Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, и много интересни мисловни задачи.

Детско списание „Камбанка” се издава с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм „Св.Атанасий” град Варна. Разпространява се безплатно.

 

 

« предишна новинаследваща новина »