ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честване на 109 години от Независимостта на България в град Варна

22 септември 2017 12:03, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Честване на 109 години от Независимостта на България в град Варна

На 22 септември 1908 г. в старата столица Търново България е обявена за независима държава. Делото на Освобождението, продължено от Съединението, получава юридическо, политическо и общоевропейско признание. Днес честваме 109 години от това паметно събитие. Тържествата в престолния град на нашата епархия започнаха на площад "Независимост".

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ставрофорен иконом Димитър Стоев, протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, отслужи молебен по случай днешния празник в съслужение с дякон Любомир Георгиев, секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия. Празничният молебен беше украсен от песнопенията на мъжкия църковен хор при катедрален храм „Успение Богородично” с диригент Нели Макавеева.

Днешното тържество включваше издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България, изпълнен от представителния духов оркестър на Военноморските сили. Сред официалните лица бяха г-н Стоян Пасев, Областен управител на Варна, контраадмирал Митко Петев, главнокомандващ на Военноморските сили на България, г-н Пейчо Пейчев, зам. кмет на Община Варна, г-н Тодор Балабанов, председател на Общински съвет – Варна, районни кметове, както и жители и гости на града.

Снимки

Честване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град Варна
« предишна новинаследваща новина »