ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честване на 109 години от Независимостта на България в град Варна

22 септември 2017 12:03, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Честване на 109 години от Независимостта на България в град Варна

На 22 септември 1908 г. в старата столица Търново България е обявена за независима държава. Делото на Освобождението, продължено от Съединението, получава юридическо, политическо и общоевропейско признание. Днес честваме 109 години от това паметно събитие. Тържествата в престолния град на нашата епархия започнаха на площад "Независимост".

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ставрофорен иконом Димитър Стоев, протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, отслужи молебен по случай днешния празник в съслужение с дякон Любомир Георгиев, секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия. Празничният молебен беше украсен от песнопенията на мъжкия църковен хор при катедрален храм „Успение Богородично” с диригент Нели Макавеева.

Днешното тържество включваше издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България, изпълнен от представителния духов оркестър на Военноморските сили. Сред официалните лица бяха г-н Стоян Пасев, Областен управител на Варна, контраадмирал Митко Петев, главнокомандващ на Военноморските сили на България, г-н Пейчо Пейчев, зам. кмет на Община Варна, г-н Тодор Балабанов, председател на Общински съвет – Варна, районни кметове, както и жители и гости на града.

 

 

Снимки

Честване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град ВарнаЧестване на 109 години от Независимостта на България в град Варна
« предишна новинаследваща новина »