ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новият брой на сп. „Божествени искрици“ излезе от печат

26 септември 2017 15:55, Старозагорска митрополия
Новият брой на сп. „Божествени искрици“ излезе от печат

Излезе от печат вторият за 2017 година брой на детско-юношеското списание „Божествени искрици“, издавано от Старозагорската митрополия. То е посветено на големия християнски празник Успение Богородично, който Православната църква отбелязва изключително вълнуващо година след година.

По традиция към читателите се обръща и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан: „Пожелавам Ви щастливо детство и успешно усвояване на знанията в училище – светски и духовни! Пожелавам ви никога да не забравяте своя най-добър приятел – Божия Син. Пожелавам ви да съхраните завинаги детската вяра, детската незлобивост у себе си, да съхраните чистотата на сърцата си, за да се превърнат те в храм на Бога.“

Редакционият екип на списанието – отец Йордан Карагеоргиев, Кина Златева, Полина Попова – Антонова, Илиана Димова, Зорница Иванова, е включил в него библейски уроци, стихотворения, молитви преди начало на учение и след него, откъс от книгата „Изповеди“ на монахиня Валентина, както и различни илюстрации. За най-малките има кръстословица и картинки за оцветяване.

Гост на броя е г-жа Донка Могилкова, която преди 20 години е била учител по вероучение в неделното църковно училище към храм „Въведение Богородично“. В панегирика за митрополит Панкратий тя разказва за спомените си от работата с блаженопочиналия владика.

С този брой на списанието започва и новата рубрика, която ще обяснява смисъла и значението на „Десетте божии заповеди“. В „Познаваме ли светците?“ е представен свети преподобен Паисий Хилендарски, а за порасналите момчета и момичета е интервюто с отец Теодор Попминчев, свещенослужител в храм „Успение Богородично“, гр. Казанлък.

Списанието се разпространява безплатно.

 

Текст и снимки: Благовест Илиев

Снимки

Новият брой на сп. „Божествени искрици“ излезе от печат
« предишна новинаследваща новина »