ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решение на Св. Синод на БПЦ относно годишнина на МОФ „Единство на православните народи"

17 юни 2010 17:56, Българска Патриаршия

На своето заседание на 7 юни 2010 г. Св. Синод изслуша Писмо с вх. № 459/12. V. 2010 г. на проф. Алексеев, президент на Международния обществен фонд „Единство на православните народи", с покана по повод 15-годишнината от създаването на фонда и подготовката на книга по този повод, да бъде отправено поздравление от името на Българския патриарх и Св. Синод на БПЦ. В писмото се отправя покана представител на БПЦ да вземе участие в тържественото заседание, което ще се състои на 14 октомври т. г. в Москва, посветено на 15-годишнината от създаването на фонда.

Светият Синод РЕШИ:

Определя Варненския и Великопреславски митрополит Кирил да изготви поздравлението до проф. Алексеев от името на Св. Синод, както и да вземе участие в тържественото заседание през м. октомври т. г. в Москва.

На заседанието си на 9 юни 2010 г. Светият Синод изслуша и прие текст на поздравителен адрес от Българския патриарх и Св. Синод на БПЦ до Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, председател на попечителския съвет на Международния фонд "Единство на православните народи" по повод 15-годишнината от основаването на фонда.

 

 

« предишна новинаследваща новина »