ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 18 на „Църковен вестник”

04 октомври 2017 16:16, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 18 на „Църковен вестник”

Новият брой като цяло е посветен на единствения църковен книжен форум у нас, придобил международна известност и утвърдил се с високите си гост-лектори духовници и богослови – Седмицата на православната книга във Варна, която се проведе в дните 4-10 септември. Освен подробния ОБЗОР на тазгодишните представяния и участници (СТР. 4-5), се публикува в цялост и актуалният, пастирски загрижен за съвременния млад човек, но и самокритичен, по отношение на църковната отговорност, заключителен доклад на Високопреосвещения домакин митрополит Йоан - „ЦЪРКВАТА И МЛАДИТЕ” - СТР. 1, 3.

На 20 септември БПЦ-БП се прости със свой достоен архиерей и деен член на Св. Синод, който се престави в Господа на 18 септември. ПОСЛЕДНО СБОГОМ С НОВОПРЕСТАВЛЕНИЯ ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДОМЕТИАН – СТР. 1-2.

Рубрика „Актуално” ще спре вашето внимание върху една не толкова отдавна появила се, но позната добре на всички ни съвременна религия – ПЕРФЕКЦИОНИЗМА. Нейна духовна дисекция прави йеромонах Спиридон (Баландин) в превод на Галя Балева – СТР. 6.

ТОВА, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НИКЪДЕ ДРУГАДЕ: лично преживяното и предадено от първо лице за читателите на ЦВ чрез поклонническото свидетелство на Петър Стоилов – ДИВНОТО ЧУДО С КРЪВТА НА СВ. СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ЯНУАРИЙ, датиращо от ІІІ век. Чудесното събитие е подкрепено и от изследвания на науката - СТР. 7.

В хрониката на последните събития са почетени празникът ВЪЗДВИЖЕНИЕ НА ЧЕСТНИЯ КРЪСТ НА КРЪСТОВА ГОРА и ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СОФИЙСКАТА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ – СТР. 8

Oтговорен редактор на бр. 18, 2017 г.: Анула Христова

 

 

« предишна новинаследваща новина »