ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, Видин

18 юни 2010 14:51, Видинска митрополия
Тържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, Видин

На 17 юни по повод 40-годишния юбилей на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков”, в летния театър на крепостта „Баба Вида” той бе отбелязан с представяне на пиесите „Даскалът” от Жан-Пиер Допан на френски език и „Опит за летене” от Йордан Радичков от ученици на гимназията.

Гимназията в своята 40-годишна история е oбучила и възпитала поколения млади хора, успешно реализирали се в различни области на науката, в обществения и политическия живот на България. Нейни възпитаници днес са част от интелектуалния елит на страната ни. Гимназията е създадена в далечната 1970 година.

Профилът на училището е “чуждоезиков” и съгласно учебния план първата година се изучава интензивно първият чужд език (английски), а през втората година започва изучаването на втори (френски или немски).

В ГПЧЕ „Йордан Радичков” се обучават 520 ученици от 35 квалифицирани специалисти, с магистърска степен на висше образование. Сред тях десет са носители на професионална квалификационна степен.

Г-н Любомир Георгиев, директор на гимназията, отправи благопожелания и поздрави към учителите и учениците за усърдния труд, който полагат за реализирането престижа на гимназията, като им пожела да бъдат все така достойни представители на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, Видин.

Официални гости по случай юбилейната година на гимназията с преподаване на чужди езици бе г-н Борислав Ванков, зам.- кмет на община Видин, и г-жа Таня Петрова, началник на Регионалния инспекторат по образованието – Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан гости от Видинска света митрополия бяха архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” - Видин, и духовници от митрополията.

Текст: монах Максим
Снимки: Теодор Павлов

 

 

Снимки

Тържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ВидинТържествено честване на 40-годишния юбилей на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, Видин
« предишна новинаследваща новина »