ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Призив за дарение

18 юни 2010 15:10, Сливенска митрополия
Манастирът „Св. Троица” край с. Устрем

Един от най-големите манастири в Югоизточна България и в Сливенска епархия е манастирът „Света Троица” край с. Устрем, Тополовградска община. Той води началото си от 18 век. Днешните манастирски сгради са построени през 1792-1812 г., а храмът - през 1836 година.

През 1952 г. в манастира е станал голям пожар, при който са изгорели северното и източното крило. Впоследствие по инициатива на Сливенска св. Митрополия и с участието на всички свещенослужители от Сливенска епархия и със средства, набирани от дарения е било възстановено северното крило. По обясними за онова време конюнктурни причини, възстановяването на източното крило е спряно.

Сливенска Митрополия започна възстановяването на източното крило, за което са необходими много средства, които се набират и от дарения.

С настоящия ПРИЗИВ се обръщаме към църковните настоятелства, държавните и общински институции, представителите на бизнеса и към православните християни да помогнат за възстановяването на тази древна света обител.

Банкова сметка:

IBAN- BG 93 STSA93000007784412

BIC- STSABGSF

БАНКА „ДСК” ЕАД клон Тополовград

Манастир „Св. Троица” с. Устрем.

 

Игумения монахиня ЕВФРОСИНИЯ

монахиня СЕРАФИМА

монахиня ВИТАЛИЯ

 

 

Снимки

Манастирът „Св. Троица” край с. УстремМанастирът „Св. Троица” край с. УстремМанастирът „Св. Троица” край с. УстремМанастирът „Св. Троица” край с. Устрем
« предишна новинаследваща новина »