ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско съслужение в град Троян на Петковден

14 октомври 2017 16:59, Ловчанска митрополия
Архиерейско съслужение в град Троян на Петковден

Храмът в град Троян е посветен на св. преп. Петка Търновска, чиято богослужебна прослава извършваме днес. Храмовият празник е и официалният празник на града.

В ранното утро Ловчанският митрополит Гавриил пристигна тук, за да отслужи света Литургия. Той бе посрещнат от Преосвещения епископ Сионий, игумен на Троянската св. обител, от духовниците, които щяха да вземат участие в богослужението, и от вярващия народ, дошъл за празника.

Митрополит Гавриил оглави светата служба, а с него съслужи епископ Сионий и духовниците ставр. ик. Марин Божков, ставр. ик. Кънчо Кабадийски и свещеноик. Станимир Маринков. Службата огласи църковният хор към храма, а заедно с него се включи и детският хор, който е сформиран тук.

След службата владиката поздрави за празника вярващите и даде светъл пример с житието на света Петка Търновска, което служи за духовно вдъхновение и нравствено поучение. После бе осветен новият енорийски просветен център към храма. Празникът се пренесе в центъра на града, където от трибуната с официални лица митрополит Гавриил произнесе слово, изразяващо естеството на днешния светъл празник. Ловчанският митрополит подари красива икона на св. преп. Петка на новопостроения параклис „Св. Лука Кримски“, който се намира в двора на Белодробната болница в град Троян.

 

 

Снимки

Архиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на ПетковденАрхиерейско съслужение в град Троян на Петковден
« предишна новинаследваща новина »