ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в русенското село Бабово

21 юни 2010 16:46, Русенска митрополия
Архиерейско богослужение в русенското село Бабово

На 20 юни 2010 г., по покана на енорийския свещеник Димитър Димитров, Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, отслужи св. Божествена литургия в русенското село Бабово. При пеене на „Владику и священноначалника” архиереят беше посрещнат от енорийския свещеник. Деца в знак на уважение поднесоха на Негово Преосвещенство букети с цветя. Радостен факт е, че храмът беше преизпълнен с богомолен народ, както и с много деца. Беше довършен чинът на възкресната утреня, след което се даде начало на св. Литургия. В службата участие взе и митрополитският дякон Кирил Синев.

Псалти бяха Недялко Димитров и Милен Бакалов. Да уважи службата в храма, бе дошъл и кметът на селото Пламен Петков. На възгласа „Със страх Божий, вяра и любов пристъпете” благочинно подредени всички деца приеха св. Причастие. След отпуста на службата епископ Иаков благодари на жителите на селото за топлото посрещане и многобройното посещение. Изпя се „Многая лета” за здраве и благопреуспяване на Българския патриарх Максим, Русенския митрополит Неофит, всички присъстващи и целия православен български народ.

Текст: Милен Бакалов
Снимки: Недялко Димитров

 

 

Снимки

Архиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село БабовоАрхиерейско богослужение в русенското село Бабово
« предишна новинаследваща новина »