ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Великотърновският митрополит Григорий кръсти 33 деца

23 октомври 2017 13:33, Великотърновска митрополия
33 дeцa oт Великотърновска епархия бяха кръстени в старата столица, по време на първата подобна масова проява, която се състоя едновременно в няколко български града. Светото тайнство извърши лично Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит

33 дeцa oт Великотърновска епархия бяха кръстени в старата столица, по време на първата подобна масова проява, която се състоя едновременно в няколко български града. Светото тайнство извърши лично Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий в съслужение с духовници от епархията. Тайнството бе отслужено в Катедралния храм "Рождество Богородично".

Митрополит Григорий пожела на новопроксръстените християнчета да вървят по пътя на Бога и да израстват добри, отдадени на учение и вяра. На родителите и кръстниците пожела успех и ги насърчи по-често да посещават храма Божи на молитва.

Събитието бе част от кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България” и се организира от Движение за национална кауза „ДНК“ под патронажа на Българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП.

Снимка: www.dnesbg.com

 

 

Аудио

Аудиозапис на новината: Ангел Карадаков

« предишна новинаследваща новина »