ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Димитровден в Бачковската обител на майката Божия

26 октомври 2017 11:01, Бачковска света обител
Св.Димитър, новопочистено изображение от главната църква на манастира, 1850г.

Денят на Божия великомъченик, приетия за покровител на славянските народи, солунянина и угодник Божий, Димитър, чието име е едно от най-разпространените на Балканите, на мироточивия чудотворец и покровител на вярващите, по чиито молитви пред престола на Светата Пречиста Троица мнозина са се избавили от телесни или душевни недъзи или подстроени от нечестивеца житейски премеждия, бе тържествено отбелязан с богослужба в Бачковската обител на Майката Божия.

Св. Литургия бе отслужена от игумена на манастира архим.Симон в съслужение с манастирските братя и при молитвеното участие на Месемврийския епископ Яков, пребиваващ в манастира.

В проповедта си след богослужението Негово Високопреподобие архим. Симон, изтъкна подвига извършен от младия солунски управител в началото на ІV в. Димитър в защита на Христовата вяра, давайки ни най-силната проповед, проповедта на жертването в Христа, принесена в живот, младост, плът и кръв!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Димитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката БожияДимитровден в Бачковската обител на майката Божия
« предишна новинаследваща новина »