ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решение на Св. Синод на БПЦ относно възможности за кандидатстване по Европейските програми

23 юни 2010 16:05, Българска Патриаршия

След като се запозна с решението на ВЦС, относно становище на работната група за подпомагане кандидатстването на местните поделения на БПЦ по Европейските програми и проект на писмо до Министерството на управлението на средствата от Европейския съюз и Министерството на земеделието и храните, с искане за утвърждаване на промени в Наредба № 24/2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за ремонт и реконструкция на сгради с религиозно значение по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони,

Светият Синод РЕШИ:

Одобрява становището на работната група.

Във връзка с това ще бъде организиран семинар за разясняване на местните поделения на БПЦ за възможностите за кандидатстване по Европейските програми и конкретно за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за ремонт и реконструкция на сгради с религиозно значение по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони да се проведе в Рилския манастир. Семинарът да се проведе след коригирането на съществуващата Наредба № 24/2008 г., съобразно с исканията на Св. Синод за условията и реда за кандидатстване по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони.

Да се подготвят и изпратят уведомителни писма до епархийските митрополити и до игумена на Рилския манастир за провеждане на семинара, за мястото и времето на неговото провеждане и указания за това кои представители на местните поделения на БПЦ е необходимо да участват в него.

Проектът за писмото до Министерството по управлението на средствата от Европейския съюз и Министерството на земеделието и храните да се съгласува с юридическия съветник г-жа Мария Кьосева.

 

 

« предишна новинаследваща новина »