ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решение на Св. Синод на БПЦ относно възможности за кандидатстване по Европейските програми

23 юни 2010 16:05, Българска Патриаршия

След като се запозна с решението на ВЦС, относно становище на работната група за подпомагане кандидатстването на местните поделения на БПЦ по Европейските програми и проект на писмо до Министерството на управлението на средствата от Европейския съюз и Министерството на земеделието и храните, с искане за утвърждаване на промени в Наредба № 24/2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за ремонт и реконструкция на сгради с религиозно значение по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони,

Светият Синод РЕШИ:

Одобрява становището на работната група.

Във връзка с това ще бъде организиран семинар за разясняване на местните поделения на БПЦ за възможностите за кандидатстване по Европейските програми и конкретно за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за ремонт и реконструкция на сгради с религиозно значение по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони да се проведе в Рилския манастир. Семинарът да се проведе след коригирането на съществуващата Наредба № 24/2008 г., съобразно с исканията на Св. Синод за условията и реда за кандидатстване по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони.

Да се подготвят и изпратят уведомителни писма до епархийските митрополити и до игумена на Рилския манастир за провеждане на семинара, за мястото и времето на неговото провеждане и указания за това кои представители на местните поделения на БПЦ е необходимо да участват в него.

Проектът за писмото до Министерството по управлението на средствата от Европейския съюз и Министерството на земеделието и храните да се съгласува с юридическия съветник г-жа Мария Кьосева.

 

 

« предишна новинаследваща новина »