ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на Азербайджан

02 ноември 2017 18:18, Отдел "Връзки с обществеността"
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на Азербайджан

„Надяваме се и се молим братството, сътрудничеството и взаимната любов да са ръководещи в отношенията между хората и народите” – каза Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на срещата си с г-жа Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан у нас.

Нейно Превъзходителство посети днес Негово Светейшество в Патриаршеския дом в София, за да му предаде лично покана от Председателя на мюсюлманите в Кавказ (УМК) шейх ул-ислям Аллахшукюр Пашазаде до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит за участие от страна на Българската православна църква в международна конференция. Тя се организира под патронажа на Президента Азербайджанската република господин Илхам Алиев и ще се проведе на 21 декември 2017 г. в Баку.

По време на срещата двамата обсъдиха въпроса за важността от междуетническа и междурелигиозна толерантност в днешните мултикултурни общества.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на АзербайджанНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на АзербайджанНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на АзербайджанНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на АзербайджанНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на Азербайджан
« предишна новинаследваща новина »