ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес бе открита благотворителната изложба-базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни деца

03 ноември 2017 11:59, Българска Патриаршия
Днес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни деца

Българският парламент се превърна в дом на благотворителната изложба - базар организирана от Св. Синод на Българската православна църква. Експозицията е в подкрепа на онкоболните деца у нас. Събитието се състоя по инициатива на Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ-БП и с подкрепата на депутати от 44-то Народно събрание. Изложбата е под патронажа на Светейшия Български патриарх Неофит, Св. Синод и председателя на 44 НС г-н Димитър Главчев.

"Това е втората част от инициативата да помогнем на онкоболните деца лекуващи се в Клиниката по детска онкохематология към университетската болница "Царица Йоанна - ИСУЛ. Искам да отбележа и приноса и подкрепата за инициативата на Светейшия Български патриарх Неофит. Нека им помогнем", заяви Димитър Главчев на откриването на изложбата, която се състоя днес от 11:00 ч.

Митрополит Гавриил, като ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, се обърна с кратко слово, в което разказа за инициативата, както и за успеха на състоялия се традиционен Национален конкурс на Св. Синод "Възкресение Христово". Накрая той сподели и история, разказана му от проф. д-р Добрин Константинов, от която стана ясно, че баща на болно дете дарил голяма сума за болницата, като обещание, което дал пред умиращото си дете. Митрополит Гавриил благодари още и на депутатите за отзвичивостта и решението да се включат в богоугодната инициатива.

В събитието се включи и проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката. Той благодари за благородната инициатива на Българската православна църква. Д-р Константинов подчерта, че би желал през следващата година в синодалния конкурс да са включат със свои творби и децата-пациенти на Клиниката, което ще вдъхне творчески импулс и оптимизъм.

Това е вторият етап от благотворителната кампания "Деца рисуват за деца"-2017 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс "Възкресение Христово" с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” - София. До този момент са закупени три инфузоматни апарата - волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца и целта на организаторите е събирането на още средства за закупуване на повече такива помпи, без които лекуването на децата е невъзможно.

Подобна инициатива носи положителен заряд в отношенията на Църквата и държавата, в която Българската църква, народни представители, общественици, журналисти и най-вече деца се включват и работят заедно за оздравяването на най-малките си съ-братя и сестри.

Продължава набирането на средства за онкоболните деца. За всички, които искат да помогнат на децата, лекуващи се в ИСУЛ, сметката е:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Откриването на изложбата бе предавана на живо в официалната страница на Св. Синод във Фейсбук - https://www.facebook.com/1832220050379133/videos/1950544785213325/

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Днес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаЛовчански митрополит ГавриилДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаПредседателят на 44 НС г-н Димитър ГлавчевДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДепутатите могат да вземат закупената творба на моментаПредседателят на КВПЧ в 44 НС г-н К. Велчев и д-р Д. Панайотова от КПО при Св. СинодДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаД-р Пенка Христова, секретар на КПО, при откриването на изложбата в 44 НС
« предишна новинаследваща новина »