ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Направа на дренаж в Бачковската обител

11 ноември 2017 14:54, Бачковска света обител
Направа на дренаж в Бачковската обител

В Бачковкия манастир започнаха работите по изграждане на отводнителна система в двора на манастира и около църквите, с което ще се спре разпространяването и достъпът на влага в техните основи. Влагата е сериозен проблем за стенописите в храмовете и нейното отстраняване е повече от наложително за завършване и дълготрайността на започналото почистване и реставрация на стенописите в храмовете.

Нужните средства са осигурени от правителството с личната подкрепа на министър председателя Бойко Борисов. През месец октомври бе гласувана субсидия от 310 000 лв. за извършване на необходимите строителни дейности.

Манастирското братство и лично игуменът на манастира, архим.Симон, изказват личната си благодарност за подкрепата на ценната за всеки българин светиня – Бачковския манастир. Братята на светата обител не пропускат да поменат в ежедневните си молитви пред нашия Господ, Иисус Христос и Непорочната Му Майка – патрон на обителта, правителството на Република България и г-н Борисов. Молим се за добро здраве и благ разум, за постигане на поставените цели „отечеству на ползу”, а също така за успешното провеждане на предстоящото почетно за страната ни европредседателство, за духовното и материално добруване на българския народ.

Текст и снимки: С. Пепелишев

 

 

Снимки

Направа на дренаж в Бачковската обителНаправа на дренаж в Бачковската обителНаправа на дренаж в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »