ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 29 юни, Св. апостоли Петър и Павел, ще се състои благотворителен концерт с изложба "Да помогнем на Ани!"

25 юни 2010 23:35, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий"

С благословението на прот. Александър В. Георгиев, предстоятел на храм "Св. св. Кирил и Методий" в столицата, на 29 юни 2010 г. (вторник) в 18, 30 ч. ще се проведе благотворителен концерт с изложба "Да помогнем на Ани!". В него ще участват певците от Школата за източно църковно пеене към енорията под диригентството на г-н Любомир Янъков.

Бъдете с нас на откриването на поредното изложение на 29 юни 2010 г. в 12, 00 ч. в Енорийския център на ул. "Георг Вашингтон" № 47 – до Женския пазар. А също и в 18, 30 ч., когато започва концертът със следната програма:

1. Тропар на св. апостоли Петър и Павел – гл. 4;

2. Литийна стихира – гл. 2;

3. Стиховна стихира от Вечернята на св. апостоли – гл.1;

4. 6-а евангелска стихира – гл. 6;

5. Обширно славословие – гл. 6;

6. "Херувимска" от Теодор Фокаевс – глас 5;

7. Неделен причастен от Петър Ламбадарий – гл. 5.

Проявата ще продължи до 20, 00 ч. в Енорийския център на храма.

Концертът е продължение на дарителската кампания в помощ на оздравяването на Ани, дъщеря на преподавателя по иконопис г-н Антони Димитров. Концертът ще бъде част от целодневната благотворителна изложба, организирана за втори път от храм "Св. св. Кирил и Методий", Школата по църковна дърворезба към Енорийския му център и приятели. Изложбата и концертът се организират за набиране на средства за скъпоструващи лекарства, които са необходими на Ани с цел да се възстанови опорно-двигателната система на организма й. Песнопения, дърворезби, икони, иконостаси, сувенири, картини, детски рисунки – в тях са въплътени нашите надежди и нашата вяра, че Ани ще оздравее!

Нека се съберем в Енорийския център на храма с молитва към Бога за едно прекрасно българско дете и нека бъдем с отворени, щедри сърца, за да помогнем на Ани и нейното семейство.

Нека бъдем Църква - чрез Христовата любов в нас и между нас!

 

 

Снимки

Ани
« предишна новинаследваща новина »