ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.

25 юни 2010 13:58, Русенска митрополия
Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.

На 24 юни 2010 г., Рождество на св. Йоан Кръстител (Еньовден), Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, отслужи св. Божествена литургия в търговищкото село Горица. В съслужение взеха участие енорийският свещеник Росен Ангелов, архим. Серафим от гр. Попово и свещ. Йордан Калчев от гр. Попово, кв. "Сеячи".

При тържествено биене на църковните камбани Негово Преосвещенство бе посрещнат от свещенослужителите и народа. При пеене на „Владику и священноначалника” той пристъпи в храма и взе време. Храмът беше изпълнен с богомолен народ, като имаше и доста млади хора, които участваха с пеене. Довършена беше утренята и започна св. Литургия, като начало даде най-старшият свещенослужител – архим. Серафим.

Радостно е, че по време на службата всички единодушно казаха "Символа на вярата" и молитвата „Отче наш”. След края на Литургията епископ Иаков произнесе проповед, в която припомни значението на делото на св. Йоан Кръстител като Предтеча на Господ Иисус Христос – призовал еврейския народ към покаяние и го насочил към истинския Месия.

По повод на празника се извърши и водосвет, като бяха поръсени всички присъстващи. Осветен беше и рибен корбан, който беше предложен на присъстващите със съдействието на кмета на селото.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.Храмов празник в с. Горица, Търговищка обл.
« предишна новинаследваща новина »