ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ден на отворените врати в Детски комплекс „Св. сестри Вяра, Надежда, Любов” – с. Кичево

25 юни 2010 23:58, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Поздравления за празника

По случай празниците, посветени на 200-годишнината от мъченическия подвиг на св. прпмчк Прокопий Варненски, и Детски комплекс „Св. сестри Вяра, Надежда, Любов” – с. Кичево се включи в него чрез Ден на отворените врати. Заради спокойствието на децата, възможността за посещение бе след обедната почивка. Специалните гости на тържествата също дойдоха. Това бяха членовете на Св. Синод на БПЦ, гости от другите поместни Църкви (Вселенската патриаршия, Гръцката архиепископия, Румънската патриаршия, Чехословашката архиепископия, Руската патриаршия), Св. Гора – Атон, представители на община Кичево, много граждани.

След като разгледаха дома – условията за живеене и самоподготовка - гостите бяха поканени в салона за гости. Там децата показаха своите артистични умения, като изнесоха специално подготвена програма. Гостите им се отблагодариха с много и сърдечни аплодисменти. А за финал високопреосвещените митрополити от БПЦ изпяха на децата песен от своето детство, с която са били откърмени и захранени в православната вяра.

По идея и със съдействието на издателство „Славена” ООД за децата от Центъра за настаняване от семеен тип - който функционира от няколко месеца в Детския комплекс - бяха изработени икони, които Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил подписа, а високопреосвещените митрополити-гости им ги връчиха. Иконите са с образа на светеца, покровител на всяко едно от децата.

По желание на персонала на Детския комплекс и лично на директорката - г-жа Маргарита Драгнева, митрополит Кирил благослови да бъде оформен в комплекса молитвен кът, като подари иконата на св. прпмчк Прокопий, на чийто празник са посветени тържествата.

Когато човек гледа радостта на децата, не може да не разбере думите на Спасителя, защо трябва да се уподобим на тях...

Материала подготви: свещеник Стойко Найденов

 

 

Снимки

Височайшите гостиДецата от домаМалките артистиМалките артистиМалките артистиМалките артистиПодаръци за всичкиПодаръци за всичкиПодаръци за всичкиПодарък за домаДецата от домаПоздравления И ние сме били деца...И ние сме били деца...До нови срещи!
« предишна новинаследваща новина »