ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 20 на „Църковен вестник”

29 ноември 2017 12:48, Българска Патриаршия
Брой 20 на "Църковен вестник"

Пред прага на настъпващия пост новият брой ни въвежда по пътя, водещ към самите нас. По пътя към опознаване на себе си, опознаване на Божията воля и на единствено възможното състояние за богоотдаване, богообщение и богосъзерцаване на Родилия се в плът Бог – това под знака на Кръста Господен.

За целта от съкровищницата на светоотеческото учение са подбрани текстове от Патерика (Отечника) в рубрика И СТАРЕЦЪТ РЕЧЕ – „Струйки от светоотеческата мъдрост” (стр. 5); от св. НЕКТАРИЙ ЕГИНСКИ(9 ноември) в рубрика ГЛАСЪТ НА СВ. ОТЦИ – „Образи на пороците на ума” (стр. 6) и от архимандрит МЕТОДИЙ ЖЕРЕВ, игумен Рилски, в рубрика ДУХОВНИ ПОУЧЕНИЯ – „За познаването на Божията воля” (стр. 3).

Съвременната пастирска и богословска мисъл е представена в рубрика ТЕОЛОГИЯ чрез материала на иконом Емил ПАРАЛИНГОВ „За ценността от НАМИРАНЕТО на свети мощи” (стр. 4-5). Както и в рубрика АНТРОПОЛОГИЯ с текста „Личният кръст и неговата трисъставност”.

Както обикновено, в броя са обхванати по-важните събития от живота на БПЦ-Българска патриаршия за изминалия период от време. Това са споделените от клир и народ светотайнствени радости от богослуженията по откриването на нов храм на Честния Кръст Господен в София, съчетан със синодално празнуване на рождения ден на светейшия Български патриарх Неофит (подробен репортаж от Весела ИГНАТОВА – редактор при Софийска св. митрополия, четете на стр. 1-2); за големия празник на Рилската св. обител Пренасяне мощите на св. Йоан Рилски, по народному Отчовден (стр. 3) и за масовото св. Кръщение, извършено в 10 български епархии (стр. 8).

 

 

Oтговорен редактор на бр. 20/ 2017 г.: Анула ХРИСТОВА

 

 

« предишна новинаследваща новина »