ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД ПРЕКРАТИ ДЕЛОТО НА АРХИМ. ДИОНИСИЙ СРЕЩУ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ

12 декември 2017 19:07, Ловчанска митрополия
Софийски районен съд прекрати делото на архим. Дионисий срещу митрополит Гавриил

Вчера (11.12.2017г.) Софийски районен съд – 122 състав с председател съдия Димитър Куртов ПРЕКРАТИ н.ч.х.дело № 19769/2016г. по описа на СРС- Наказателно отделение за 2016г. Делото е образувано по тъжба на архимандрит Дионисий /Мишев/, подадена срещу Ловчански митрополит Гавриил, с която е предявено искане той да бъде осъден за обида и клевета - престъпления, които според архимандрит Дионисий митрополит Гавриил е извършил чрез даденото от него интервю за вестник „Монитор“.

Първоначално делото беше насрочено за 23.08.2017г. На тази дата Владиката не успя да се яви в съдебно заседание поради обективни причини, но въпреки това беше обвинен от тъжителя,че умишлено протака процеса.

На повторно насрочената дата за заседание – 11.12.2017г. архимандрит Дионисий /Мишев/ и неговият процесуален представител не се явиха и това стана причина с оглед правилата на Наказателно-процесуалния кодекс делото да бъде прекратено.

Можем само да предполагаме причините, поради които тъжителят не се яви в съдебната зала за насроченото заседание. Като имаме предвид, че за първото по делото заседание архимандритът се яви с процесуален представител – Мария Славова - адвокат от САК, ние имаме убеждението, че той знае, че неявяването му в съдебна зала на 11.12.2017 г. означава прекратяване на образуваното наказателно частен характер дело, което е всъщност отказ от поддържаното от него обвинение за извършени „престъпления“ от Ловчанския митрополит Гавриил.

 

 

« предишна новинаследваща новина »