ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 15 декември Ловчанският митр. Гавриил ще предаде два пациентни монитора като дарение за ИСУЛ

13 декември 2017 17:12, Българска Патриаршия
ИСУЛ

На 15 декември 2017 г., в навечерието на Рождество Христово, онкоболните деца, лекуващи се в Клиниката по детска онкохематология към университетската болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ, и нейното ръководство ще получат дарение, осигурено от Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия.

Дарението представлява два нови пациентни монитора, предназначени за операционни зали, реанимация и интензивни отделения с оглед нуждата от статистически анализ за стойностите на сърдечната честота и неинвазивното кръвно налягане на малките пациенти.

Мониторите са закупени със събрани средства от благотворителната изложба - базар, проведена от Културно-просветния отдел при Св. Синод с подкрепата и домакинството на 44-то Народно събрание на Р България. Св. Синод изказва своята благодарност на ръководството на българския парламент и на депутатите, които се отзоваха и включиха в набирането на средства за онкоболните деца. По банковата сметка на дарителската инициатива постъпиха дарения и от други спомоществователи, на които светата Църква също изказва благодарност за проявеното активно съпричастие.

В 13,30 ч. в петък, 15 декември, Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, ще посети онкоболните деца и ще връчи дарението на проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката по детска онкохематология към ИСУЛ.

С това дарение успешно завършва вторият етап от благотворителната кампания "Деца рисуват за деца"-2017 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс "Възкресение Христово" с благотворителна цел.

~~~~~~~~~~~~~~

Продължава набирането на средства за деца с тежки здравословни проблеми. За всички, които искат да им помогнат, публикуваме банковата сметка, определена за тази благородна цел:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: ИСУЛ

 

 

« предишна новинаследваща новина »