ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 15 декември Ловчанският митр. Гавриил ще предаде два пациентни монитора като дарение за ИСУЛ

13 декември 2017 17:12, Българска Патриаршия
ИСУЛ

На 15 декември 2017 г., в навечерието на Рождество Христово, онкоболните деца, лекуващи се в Клиниката по детска онкохематология към университетската болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ, и нейното ръководство ще получат дарение, осигурено от Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия.

Дарението представлява два нови пациентни монитора, предназначени за операционни зали, реанимация и интензивни отделения с оглед нуждата от статистически анализ за стойностите на сърдечната честота и неинвазивното кръвно налягане на малките пациенти.

Мониторите са закупени със събрани средства от благотворителната изложба - базар, проведена от Културно-просветния отдел при Св. Синод с подкрепата и домакинството на 44-то Народно събрание на Р България. Св. Синод изказва своята благодарност на ръководството на българския парламент и на депутатите, които се отзоваха и включиха в набирането на средства за онкоболните деца. По банковата сметка на дарителската инициатива постъпиха дарения и от други спомоществователи, на които светата Църква също изказва благодарност за проявеното активно съпричастие.

В 13,30 ч. в петък, 15 декември, Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, ще посети онкоболните деца и ще връчи дарението на проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката по детска онкохематология към ИСУЛ.

С това дарение успешно завършва вторият етап от благотворителната кампания "Деца рисуват за деца"-2017 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс "Възкресение Христово" с благотворителна цел.

~~~~~~~~~~~~~~

Продължава набирането на средства за деца с тежки здравословни проблеми. За всички, които искат да им помогнат, публикуваме банковата сметка, определена за тази благородна цел:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: ИСУЛ

 

 

« предишна новинаследваща новина »