ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Йоаникий прие представители на новото областно ръководство на БЧК

30 юни 2010 16:41, Сливенска митрополия
Митрополит Иоаникий

Сливенският митрополит Йоаникий прие двама представители на новото областно ръководство на Българския червен кръст в Сливен - д-р Иван Федин, изпълняващ длъжността председател на Областния съвет, и Моника Сярова, директор на секретариата. Срещата беше поискана от представителите на организацията, за да засвидетелстват уважението си към митрополит Йоаникий за неговата безрезервна подкрепа към дейността на червенокръстците в града в тяхната мисия да помагат на нуждаещите се и страдащите.

В разговора, състоял се в официалната приемна на Сливенската митрополия, митрополит Йоаникий изрази задоволството си от досегашната съвместна работа на Областния съвет на БЧК и Митрополията, на основата на общи ценности, като изрази готовност да помага и занапред. Той даде архиeрейските си напътствия и насърчения за упорство и безкористно служене на добротворството в борбата срещу злото. Митрополитът дари на гостите си няколко от своите книги, както и други заглавия на богословска тема.

Сливенският митрополит Йоаникий е дългогодишен член на Областния съвет на БЧК. В това си качество той е продължител на традицията, започната от митрополит Серафим Сливенски - първи председател на първото в България Червенокръстко дружество.

За дейността му в помощ на БЧК и като духовен пастир и морален авторитет в начинанията на областната организация, митрополит Йоаникий е удостоен с най-високото отличие на БЧК - златен медал за заслуги към Българския червен кръст.

Източник: DarikNews.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »