ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Утре е храмовият празник на болничния параклис “Св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян” в МБАЛ - Русе

30 юни 2010 17:01, Русенска митрополия
Болничен параклис “Св. Козма и Дамян” в МБАЛ - Русе

Светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян ще бъдат почетени на 1 юли в Русе. В болничния параклис, намиращ се в приземния етаж на МБАЛ - Русе - Хирургически корпус, от 9 часа ще бъде отслужена тържествена архиерейска св. Литургия. Тя ще бъде водена от преосвещения Месемврийски епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, в съслужение с протойерей Николай Николов, предстоятел на болничния параклис.

На територията на русенската Многопрофилна болница за активно лечение се намира болничният параклис “Св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян”, както и болничният храм „Св. Василий Велики”.

Поканваме благочестивите православни християни да вземат участие в това духовно тържество, за да можем заедно да почетем небесните покровители на болничния ни параклис.

Болничният храм „Св. Василий Велики” има своя интернет страница, която можете да посетите на адрес: http://svvasiliy.jusoft.net

 

 

 

Снимки

Болничен параклис “Св. Козма и Дамян” в МБАЛ - РусеБолничен параклис “Св. Козма и Дамян” в МБАЛ - РусеХрамовата иконаБолничен параклис “Св. Козма и Дамян” в МБАЛ - РусеПротойерей Николай Николов
« предишна новинаследваща новина »