ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заупокойни богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис

16 декември 2017 10:58, Българска Патриаршия
Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис

По традиция и тази година преди Неделя на св. Праотци в синодния параклис „Св. цар Борис” бе отслужена Заупокойна св. литургия и панихида в памет на починалите предстоятели и благодетели на Българската православна църква.

По решение на Св. Синод тази година богослужението бе възглавено от архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия в съслужение с протодякон Иван Петков. По време на богослужението бяха поменати всичките отвека почивши патриарси, архиепископи и екзарси български, както и починалите митрополити, епископи, свещеници и монаси.

Панихидата бе възглавена от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в съслужение с Техни Високопреосвещенства Сливенски Йоаникий, Великотърновски Григорий, Пловдивски Николай, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум и Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, Главен секретар на Св. Синод.

Песнопенията бяха изпълнени от г-н Андрей Касабов и хористи от хора „Св. Наум Охридски”.

В съботата преди Неделя на св. Праотци синодния параклис е отворен и за православните християни, които имат възможността също да вземат молитвено участие в заупокойното богослужение и да се помолят, заедно с архиереите на БПЦ, за душите на всички починали предстоятели, архиереи и свещенослужители отдали живота си в полза на Църквата и Отечеството.

Бог да ги прости! Вечна и блажена да бъде паметта на всички отвека почивши патриарси, архиепископи и екзарси български!

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис
« предишна новинаследваща новина »