ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Въдворяване на нов игумен в Бачковския манастир

17 декември 2017 12:16, Бачковска света обител
Въдворяване на нов игумен в Бачковския манастир

Вчера, 17.12.2017г., в изпълнение на решението на Св.Синод на БПЦ от 15.12.2017г., бе извършена смяната на игумена на Бачковската обител.

След тържествената архиерейска богослужба, водена от секретаря на Св.Синод Мелнишкия епископ Герасим, в съслужение с бившия вече игумен архим.Симон и новия такъв - архим.Самуил, и с братята на св.обител, дядо Герасим оповести Решението на Св. Синод, като подчерта синовното монашеско послушание с което то се изпълнява. Епископ Герасим изказа благодарност от името на Св.Синод за положените грижи от архим.Симон за поддръжката, преукрасяването и реставрациите на манастира, извършени по време на игуменството му.

Нека напомним, че бяха основно ремонтирани покривите на църквите и крилата на манастира, стаите за поклонници, извърши се реставрация на изключителните стенописи в главната манастирска църква, а в момента е в ход препокриването на основния манастирски двор с каменни плочи.

Епископ Герасим предаде игуменския жезъл на архим. Самуил, като му пожела успешно служение, във възложеното му ново послушание от Св. Синод, за благото на светата Бачковска обител и многобройните вярващи, почитащи я като един от най-важните центрове на православната ни вяра, като твърдина и градина на св. Богородица, като дом на най-почитаната й в България икона – Бачковската чудотворна икона на Майката Божия.

Текст и снимки: Ст.П.

 

 

Снимки

Въдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирВъдворяване на нов игумен в Бачковския манастирархимандрит Самуил
« предишна новинаследваща новина »