ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излязоха празничните броеве на списанията „Камбанка” и „Амвон”

20 декември 2017 14:02, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Амвон

Предпразнично вече са факт новите броеве на списанията „Камбанка” и „Амвон”.

В детско списание „Камбанка” преимуществено са публикувани разкази и приказки, посветени и вдъхновени от празника Рождество Христово. Повечето от тях са на български автори и са богато илюстрирани. Представено е житието на св. Анна в картинки. Интересен е материалът, разкриващ на децата какво могат да научат от иконата на Рождество Христово. Библейската тема е посветена на Христовите ученици.

Малките читатели са изправени пред редица предизвикателства: сами да приготвят джинджифилови сладки, да изработят сцената на Рождество Христово, чрез лабиринт да намерят пътя на св. ап. Андрей до Варна. Любознателните деца ще разберат от рубриката „Знаете ли че: ”Варна е апостолски град?", а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото на митрополит Климент (Друмев). На страниците на списанието могат да научат молитвите преди св. Причастие. В изданието ги очаква още оцветяване на картинки, интересни мисловни задачи, откриване на разлики и занимателни игри.

В Рождественския брой на списание „Амвон” читателите ще могат да прочетат следните статии: „Отражение на Рождество в богослужението”, „Господ ни задава ритъм” от архимандрит Андрей Конанос, „Да срещнеш Бога в нечута молитва”, „Трябва ли мъжът да слага жената на място”, „Битка със страстите”, „Свещеникът по време на изповед”, „Животът на Козма Григориатски”, „Справедлив ли е Бог?”, „Усмивката на Бога” с автор свещеник Ясен Шинев, „Към Висините на Атон” от Валерий Андонов, „За възпитанието на децата в страх Божий”, „Живот и служение на отец Николай Планас”, „Да се издигнем над бунището” от иконом Дончо Александров, „Господ е щастието” от игумен Нектарий Морозов, „Вик за помощ”, а в рубриката „Култура и изкуство” е поместено интервю с Мариус Куркински, дадено специално за списанието.

Списанията се издават с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм „Св. Атанасий” - град Варна. Разпространяват се безплатно.

 

 

Снимки

Камбанка
« предишна новинаследваща новина »