ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Беседа на тема: „Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“ на 4 януари 2018 г.

31 декември 2017 15:49, Софийска митрополия
Пресвета Богородица с Младенеца

Заповядайте на откритата ни беседа на тема: „Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“. Лектор ще бъде г-н Бисер Божков, богослов, експертен сътрудник на ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий”.

Той ще акцентира върху смисъла на домашната църква - православното семейство - и предизвикателствата, които то среща в контекста на съвременните разрушителни въздействия върху светостта и мира на семейната общност. Лекторът ще обясни защо в семейството е недопустимо било родителите да се отчуждават от децата си или децата от родителите си, било единият родител да манипулира детето или децата в ущърб на другия родител с цел то или те да се отчуждят от родителя, срещу когото е инициирано отчуждението.

Лекторът г-н Божков ще засегне и въпроса за вредното влияние на подобни криворазбрани „амбиции“ върху физическото, психическото и духовното здраве на подрастващите, както и върху бъдещия им личен, социален, професионален и духовен живот. Беседата отново и отново ще ни напомни, че 5-та Божия заповед се простира като задължение и върху самите родители, които са призвани да запазват достойнството на другия родител в очите на децата, както и да им дават действен пример за това каква е и каква трябва да бъде истинската в Христа любов.

Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий”, ет. 1, на 4 януари (четвъртък) 2018 г. от 18:30 часа.

Адрес:

Храм „Св. св. Кирил и Методий“

София, ул. „Г. Вашингтон“ № 47

ВХОД СВОБОДЕН !

Заповядайте!

 

 

Снимки

Бисер Божков
« предишна новинаследваща новина »