ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПАНОРАМЕН ФОТОРЕПОРТАЖ ОТ ОСВЕЩАВАНЕТО НА БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА В СОФИЯ

06 януари 2018 19:32, Българска Патриаршия
На св. Богоявление бяха осветени българските бойни знамена

На Св. Богоявление, в благодатта на Господнето Кръщение, осветило цялата водна стихия, на пл. "Св. Александър Невски" бе извършен Великият водосвет от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Той бе последван от ритуала по освещаването на българските бойни знамена, които, с благословението на Светейшия ни патриарх, бяха поръсени и осветени от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

В съчетаването на църковния с военния ритуал се изпросва изобилната и всемилостива Божия закрила над българските воини, над народа и цялото ни Отечество.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Подробности от празника:

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=252879 - слово на Светейшия Български патриарх

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=252877 - подробен репортаж от Св. Богоявление

Снимки: Таня Вълчанова
Страницата подготви: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Патриарх Неофит освети водата за поръсването на българските бойни знаменаПатриарх Неофит освети водата за поръсването на българските бойни знаменаСветената Богоявленска водаЦърковният и военен ритуал по освещаване на българските бойни знаменаБългарският президент ген. Радев взима благословение от Българския патриарх НеофитПатриарх Неофит благославя в словото си българското воинствоПатриарх Неофит благославя в словото си българското воинствоПатриарх Неофит поръсва президента на България ген. Румен РадевМелнишки еп. Герасим се отправя към българските воини и бойните знаменаМелнишки еп. Герасим поръсва българските воини и бойните знаменаЧест и слава за българските воини, положили душата си за народа и Отечеството!С почит към българските воини, положили душата си за народа и Отечеството!С почит към българските воини, положили душата си за народа и Отечеството!Осветените български бойни знаменаОсветените български бойни знаменаГосподи Иисусе Христе, благослови България и българското воинство!Бог да пази България!Господи, освети ни и ни запази със Своя Кръст!
« предишна новинаследваща новина »