ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланик

11 януари 2018 13:05, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланик

В сградата на Софийска митрополия днес се състоя среща на Негово Светейшество патриарх Неофит с извънредния и пълномощен посланик на Р Полша у нас Н. Пр. Кшищоф Краевски. В срещата взеха участие г-н Ярослав Годун, Директор на Полския институт, проф. Иван Желев и Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

Посланик Краевски поздрави Негово Светейшество с настъпилата нова 2018 година и пожела успех на страната ни в председателството на ЕС, което България поема днес. Той представи и сборника със снимки на Православието у нас, създаден с благословението на Варшавската митрополия.

Каталогът е съставен от фотографии, които участваха в конкурса на фотографския сайт OrthPhoto.net. Темата на конкурса бе цветовете на Православието, а самото мероприятие имаше за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в България.

По думите на Н. Пр. Кшищоф Краевски по този начин се подчертава голямото уважение от страна на Полша и Православната църква там към Българската православна църква. От своя страна Негово Светейшество благодари за оказаната чест, като добави и голямото уважение, което питае към Варшавския и на цяла Полша митрополит Сава, който винаги се е застъпвал за каноничната Българска църква по време на разкола.

Каталогът с фотографии от България е написан на четири езика, което ще спомогне за доброто пътуване и откриване на духовните обекти в страната ни от туристи от Полша. Посланик Краевски изрази и готовност за представянето на фотоалбума в сградата на Софийска митрополия, както и провеждането на научна конференция, в която да се покаже доброто сътрудничество и взаимно уважение на Посолството на Р Полша и Българската православна църква.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикМелнишки еп. ГерасимНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикПолският посланик у насНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланик
« предишна новинаследваща новина »