ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас

11 януари 2018 17:48, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас

Желязната църква "Св. Стефан" бе определена като символ на доброто съжителство и разбирателство между България и Турция на състоялата се среща в сградата на Софийска митрополия днес.

Негово Светейшество се срещна с Посланика на Р Турция у нас Н. Пр. д-р Хасан Улусой. Патриарх Неофит сподели на г-н Посланика повече за визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал Фенер, както и за срещата с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган. Негово Светейшество подчерта, че обновеният храм ще служи и занапред за добросъседските отношения между България и Турция. По думите на Н. Пр. д-р Хасан Улусой турската държава е поела отговорност за поддръжката и финансовата подкрепа на всички исторически храмове в Истанбул, не само на Православната църква, но и на римокатолическата, както и на протестантските и еврейската общности в многомилионния град. Българският патриарх пожела успешен мандат на г-н Посланика, който заяви пред Негово Светейшество, че ще посвети усилията си за запазване на отлични добросъседски взаимоотношения между Турция и България.

Визитата завърши с взаимни пожелания за успех в предстоящите начинания през новата 2018 г., както и още добри поводи за срещи.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас
« предишна новинаследваща новина »