ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 1 за 2018 г. на "Църковен вестник"

16 януари 2018 15:42, Българска Патриаршия
 Брой 1 за 2018 г. на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, на книжния пазар е новият, първи за новата 2018 г., брой на официоза на Българската православна църква "Църковен вестник". На първата страница на броя е поместено новогодишното послание на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, в което той благопожелава настъпващата нова 2018 г. да бъде мирна, здрава и благоденствена.

В броя е отделено и специално място на един от видните български богослови от средата и края на миналия век, проф. Иван Панчовски. Изследването върху творчеството на професора е направено от докторант в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и може да прочетете на стр. 4.

За църквата и обществото в контекста на усилията за съхранение на традиционните ценности в съвременна Европа ще може да прочетете в текста на Александра Карамихалева, която се спира конкретно на християнските традиции в Европа и постепенното им откъсване от ценностната система на европееца. Обширното изследване е на страница 6.

На страниците на първия за новата година "Църковен вестник", ще откриете и повече за издадената книга "Царският довереник", която излезе през изминалата година с благословението на Русенския митрополит Наум, а неин автор е църковният историк Борис Цацов.

На друга книга - за св. Лука Кримски - също е отделено място в страниците на брой 1 на ЦВ.

В рубриката ни "Православни светини" ще прочетете обзор на тържественото обновление на българската църква "Св. Стефан" в Истанбул, която събра под купола си Вселенския патриарх Вартоломей, Българския патриарх Неофит, премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Таип Ердоган.

Това и още любопитни неща ще откриете в новия брой за 2018 г.

"Църковен вестник" може да откриете в църковните книжарници в страната на цена от 70 ст.

 

 

« предишна новинаследваща новина »