ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична Литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"

20 януари 2018 12:24, Софийска митрополия
Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"

В празничния ден на св. Евтимий Търновски по традиция в столичния храм "Св. Седмочисленици" бе отслужена архиерейска св. Литургия от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод. В съслужение с него бяха архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, йером. Мелетий, ефимерий в Софийската духовна семинария, иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, храмовото духовенство, столични свещеници и дякони.

По време на празничното богослужение в дяконски чин бе ръкоположен Георги Черганов. В края на богослужбата бе извършено традиционното литийно шествие до паметника на св. патр. Евтимий в центъра на столицата, а пред него бе извършен молебен.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"Празнична литургия и дяконско ръкоположение в храм "Св. Седмочисленици"
« предишна новинаследваща новина »