ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична архиерейска вечерня в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя"

06 юли 2010 22:03, Софийска митрополия
Празнична вечерня в митрополитската катедрала " Св. Неделя"

Десетки софиянци тази вечер се събраха в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя", за да участват молитвено в празничното вечерно богослужение, посветено на св. вмчца Неделя. С благословението на Негово Светейшество то бе отслужено от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с архиерея в богослужението взеха участие архимандрит Григорий, протосингел на Софийска митрополия, и голямо множество предстоятели на столични храмове.

С особена тържественост тази вечер бяха изпълнени песнопенията на вечернята от Мъжкия хор към катедралния храм, който този път беше на певницата, а не на балкона. Към литийното шествие около храма (полагащо се при храмов празник) се присъединяваха все повече и повече софиянци, които при влизането отново в църквата я преизпълниха.

В края на вечернята еп. Йоан с вдъхновени думи се обърна към събралото се множество и като призова да бъдем "синове и дъщери Божии" чрез вярата си в Христа, пожела да имаме добър успех в това, което приемаме като свое призвание и така да изпълним закона Христов.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празнична вечерня в митрополитската катедрала " Св. Неделя"Празнична вечерня в митрополитската катедрала " Св. Неделя"Празнична вечерня в митрополитската катедрала " Св. Неделя"Празнична вечерня в митрополитската катедрала " Св. Неделя"
« предишна новинаследваща новина »