ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 14 на "Църковен вестник"

07 юли 2010 18:08, Българска Патриаршия
Брой 14 на "Църковен вестник"

Малко предсрочно, заради предстоящите годишни отпуски на екипа на Синодално издателство, излезе от печат брой 14 на официоза на Българската православна църква „Църковен вестник”, който без прекъсване излиза от 1900 г.

Основна тема на броя този път е ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА - ДОСТОЙНО ЕСТЬ и ЕВАНГЕЛСКИЯТ ОБРАЗ НА ЖЕНАТА.

Вече седма година поред Пречистата Божия Майка се прославя с чудното име “Достойно есть” на Международния фестивал на православната музика, който се провежда в Поморие. Фестивалът, както и съпровождащите го културни събития са отразени в броя подробно и по дни от Анула Христова и Весела Игнатова на стр. 4-5.

“Можете ли да си представите, че в две от Своите притчи Спасителят е представил Себе Си в образ на жена?” - с тези интригуващи думи започва статията на светителя Николай Велимирович “Господ в образа на жена”. В статията изтъкнатият сръбски богослов прави тълкувание на евангелските притчи за десетте драхми и за трите мери брашно, и изяснява защо в тези случаи Господ Иисус Христос е избрал женски образи, за да представи отношението на Бога към падналото човечество. Стр. 6.

За мащабите, спецификата и дейността на прочутата Ватиканска библиотека, както и за перспективите за сътрудничество с наши културни и научни институции, разказва гостувалият в страната ни префект на Библиотеката кардинал Рафаеле Фарина в едно интервю на Александра Карамихалева ­- стр. 7.

В броя са отразени и няколко по-значими актуални събития: 39-годишнината от интронизацията на патриарх Максим;150-годишнината на катедралния храм на Силистра; празникът Петровден-Павлия във Верия, Гърция; честването в Рилския манастир на празника Пренасяне мощите на св. Йоан Рилски и други събития.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 70 ст.

Цена за годишен абонамент - 25 лв.

Абонаментът се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или на банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Текст: Александра Карамихалева, редактор на "Църковен вестник"

 

 

« предишна новинаследваща новина »