ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 2 за 2018 г. на "Църковен вестник"

30 януари 2018 16:55, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 2 за 2018 г. на "Църковен вестник"

След празничния и мирен дванадесетодневен богоявленски период, освещаващ всичко вътрешно и външно на земята, което е податливо на светотроичното благо действие, в живота на БПЦ-Българска патриаршия се случиха няколко значими събития, които намират отражение в страниците на новия брой на нейния официоз.

Това са, от богослужебна страна, тържественото отбелязване ИМЕННИЯ ДЕН на Негово Светейшество патриарх Неофит (стр. 1,8), а от административно-институционална, няколко решаващи документа: ОБРЪЩЕНИЕ и СТАНОВИЩЕ на Св. Синод по повод Истанбулската конвенция (стр. 2-3), както и СЪОБЩЕНИЕ на Софийска св. митрополия относно неканонични пострижения в нейната епархия (стр. 3).

ЕДИНСТВЕНО ТУК имате възможност да се запознаете с:

- постигнатото от Руската православна църква в областта на религиозното обучение на децата чрез интервюто със свещ. Иля КОКИН „ЗАПОЗНАВАНЕ НА СЪВРЕМЕННОТО ДЕТЕ С ЕВАНГЕЛИЕТО” , с когото разговаря църковният журналист Весела Игнатова (стр. 4-5); и

- съвременната пастирска мисъл, представена чрез беседата на протойерей Стивън ФРИЙМАН „ДЕЛОТО, ЧРЕЗ КОЕТО СЕ СПАСЯВАМЕ (ЗА БЛАГОДАРНОСТТА)”, превод от английски: Йоан Василев (стр. 6-7).

В памет на обичната ни колежка Анжела Петрова и отбелязване на шест месеца от нейното отминаване от този свят, представяме част от нейния превод по стареца Симеон Атонски „ЗА ИСТИНСКИТЕ И ЛЪЖОВНИТЕ ДУХОВНИЦИ” (стр. 5).

Oтговорен редактор на бр. 2/ 2018 г.: Анула Христова
Видеопредставяне: Александра Карамихалева

 

 

« предишна новинаследваща новина »