ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“

04 февруари 2018 07:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“

На 3 февруари с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан чудотворната икона на Божията Майка „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Успение Богородично“ в град Търговище. Светинята беше съпроводена от ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и духовници от Украинската православна църква.

Чудотворната икона беше посрещната в храма от ставрофорен иконом Славчо Проданов - Архиерейски наместник в град Търговище и духовници от Търговищка духовна околия, които отслужиха Молебен канон на Пресвета Богородица пред чудотворния ѝ образ.

Православните християни от град Търговище имаха духовната радост да се поклонят пред честния образ на Приснодевата и да попросят нейното застъпничество пред Бога. Нека по молитвите на Пресвета Богородица Бог да помага на всички нас и да ни подкрепя в нашите телесни и духовни немощи.

Снимки: прот. Бисер Христов
Текст: Йордан Костов

 

 

Снимки

Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“
« предишна новинаследваща новина »