ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС до Видински митр. Даниил от Областния управител на Област Монтана

10 февруари 2018 13:40, Видинска митрополия
Областният управител на обл. Монтана Р.Белчев

ДО НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДАНИИЛ

 

Ваше Високопреосвещенство,

Приемете моите сърдечни благопожелания за крепко здраве, духовна бодрост и многолетно служение в полза на Църквата и отечеството!

На Вас, като Митрополит на Видинската епархия, се полага да се грижите за нейното достойно място в християнското семейство на Православната ни църква. Вие сте призван да покажете важната роля на Църквата и с достойнство да се трудите за нейното непреходно място в Нова България. По този начин Видинската епархия ще бъде славна сред другите епархии, като неизменно пази православната вяра, изразена в догмите и каноните на нашата света Църква.

Във Ваше лице виждам истински духовен водач, който с достойнство и мъдрост ще работи за утвърждаване на взаимното уважение и единението на българските граждани, защото в днешно време повече от всякога се нуждаем от солидарност и толерантност, основани на християнските ценности!

Убеден съм, Ваше Високопреосвещенство, че с Божията помощ ще вложите усилията си за укрепването на Българската православна църква и за добруването на духовните й чеда!

Уверявам Ви, че няма да изпитате затруднение, тъй като ще надграждате върху здравите основи, положени от обичания ни духовен архипастир – блаженопочиналия Видински митрополит Дометиан.

На многая и благая лета, Високопреосвещений владико!

10.02.2018 г.

С дълбоко уважение,

РОСЕН БЕЛЧЕВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА

Снимки: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Архиерейски посох за Видински митр.ДаниилВидинският митр. Даниил бе посрещнат в МонтанаРодопска и северняшка песни за "Добре дошъл!"Посрещане на Видински митр. Даниил в гр. МонтанаДецата на Монтана посрещат своя митрополитДецата на Монтана посрещат своя митрополитПосрещане на Видински митр. Даниил в гр. МонтанаВидинският митрополит Даниил бе посрещнат в МонтанаПосрещане на Видински митр. Даниил в гр. МонтанаПосрещане на Видински митр. Даниил в гр. Монтана

Файлове

« предишна новинаследваща новина »