ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Работна консенсусна среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН” във Видин

09 юли 2010 16:13, Видинска митрополия
Работна консенсусна среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН” във Видин

На 7 юли в гр. Видин се състоя работна консенсусна среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” с представители на ключови институции и организации в община Видин за създаване на местен обществен съвет по превенция на ХИВ/СПИН.

Срещата бе организирана от Община Видин, Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общините в Република България.

На работната среща с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан присъства архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Работната среща бе открита от г-жа Красимира Елисеева, общински мениджър по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към община Видин. Г-жа Елисеева запозна представителите на видинските организации с постигнатите резултати в изпълнение на тази програма.

Също така пратеник на г-жа д-р Тонка Върлева, директор на Програмата към Министерството на здравеопазването на Република България, представи основните цели и заложените дейности по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предаване инфекции в Република България.

На срещата бе представен опитът на общини Варна и Пловдив при създаването и функционирането на местен Консултативен съвет по превенция на ХИВ/СПИН.

След запознаването на представителите на видинските институции с общата национална обстановка на Проекта „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, се проведе дискусия за създаването и функционирането на местен обществен комитет или съвет по СПИН към община Видин.

След така подробната и градивна среща по един от неизлечимите бичове на нашето съвремие, представителите се съгласиха за създаването на такъв съвет, което решение на следваща подобна среща ще бъде утвърдено и представено на съответните власти за одобрение.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Красимира Елисеева

 

 

Снимки

Работна консенсусна среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН” във ВидинРаботна консенсусна среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН” във ВидинРаботна консенсусна среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН” във Видин
« предишна новинаследваща новина »