ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„…и ще бъдат двамата една плът."

13 юли 2010 12:12, Мария Стойкова
Младоженците

На 11 юли в морския храм "Св. Николай Чудотворец", гр. Варна, бяха венчани Борислав и Екатерина Стоеви.

Борислав Стоев от април 2010 г. заема длъжност отговорен редактор на Официалния уебсайт на Варненска и Великопреславска св. Митрополия, фотограф и сътрудник на Официалния уебсайт на БПЦ-БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ.

Св. тайнство Брак отслужиха ик. Димитър Борисов Стоев – бащата на младоженеца, прот. Василий Шаган, прот. Пламен Коларов, свещ. Теодор Стойчев, свещ. Стойко Стойков, дяк. Ясен Шинев, дяк. Михаил Манев, а свещ. Илия и презвитера Ивелина Попови кумуваха на младото семейство.

По време на венчанието има един момент, при който венчаващият духовник полага епитрахила върху хванатите ръце на младоженците. Да пожелаем на Борислав и Екатерина да вървят към вечността все така и винаги хванати за ръце, с мисълта, че Бог неизменно е с тях. Да изкачват планините, да прескачат пропастите, да преплуват реките и моретата, да преминат по поляните на живота като избягват тръните и подбират най-хубавите цветя, ВСЕ ТАКА ХВАНАТИ ЗА РЪЦЕ!!! Да не се пускат нито когато сърцето им кърви от болка, нито когато са щастливи и плачат от радост… И все така като носят децата си в ръце, хванати един за друг заедно да достигнат вечността!!!

"Господи, Боже наш, славою и честию венчай я".

Снимки и текст: Мария Стойкова

 

 

Снимки

ОбручениетоМладоженците и кумътВенчаниетоВенчаниетоВенчаниетоВенчанието"Отче наш..."Венчанието"Исаие, ликуй..."КумоветеСвекърътМайкитеВенчанието"Господи, Боже наш, славою и честию венчай я"
« предишна новинаследваща новина »