ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Почина столичният свещеник ик. Богдан Станков Дидов

14 юли 2010 08:15, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 12 юли т.г. след тежко боледуване се престави в Господа дългогодишният свещенослужител на Софийска епархия - иконом Богдан Станков Дидов.

 

Новопреставилият се духовник е роден на 13 февруари 1939 г. в София. Началното и основното си образование придобива в гр. София. Завършва петгодишния курс на обучение в Духовната семинария, гара Черепиш, след което през 1966 г. придобива висшето си богословско образование в Духовната академия „Св. Климент Охридски”.

През 1968 г. е възведен в дяконски чин и след една седмица е ръкоположен за свещеник от Знеполски епископ Йосиф. Награден е с офикия за протоиерей през 1980 г. и за иконом през 1991 г. от Крупнишки еп. Натанаил. През годините о. Богдан служи на Бога и хората като енорийски свещеник в храмовете „Св. Параскева”, старинен храм „Св. София” и в храм „Св. Димитър” - кв. "Хаджи Димитър".

Опелото ще се състои на 15 юли от 13. 30 ч. в храм „Св. Димитър”, кв. "Хаджи Димитър", и ще бъде извършено от Знеполския еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

Бог да го прости!

 

 

« предишна новинаследваща новина »