ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С бдение и литургия почитаме свети Софроний Врачански

09 март 2018 15:41, Врачанска митрополия
С бдение и литургия почитаме свети Софроний Врачански

На 11 март Православната църква отдава почит на духовния закрилник на Враца свети Софроний Врачански. По този повод в навечерието на празника – на 10 март (събота) – вечерта ще бъде отслужено всенощно бдение в храма “Св. Възнесение”. Началото е в 17 ч., а богослужението ще бъде оглавено от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца. Специално за бдението от София в града ще пристигне мъжкият хор за византийско пеене “Св. Наум Охридски” с ръководител Андрей Касабов.

На следващия ден – 11 март (неделя) – в 9 часа също в храма “Св. Възнесение” – Врачанският митрополит Григорий ще предстоява тържествената света Литургия. След нея владиката и свещениците от града ще вземат участие в общоградското честване, което започва в 11 ч. пред паметника на св. Софроний Врачански. Там Врачанският митрополит ще отслужи водосвет с молебен за здравето и благоденствието на врачани.

Богослуженията в навечерието и в деня на св. Софроний Врачански ще се отслужат в храма “Св. Възнесение”, тъй като през годините църквата е била известна и като Възнесенски храм “Св. Софроний Врачански”.

 

 

« предишна новинаследваща новина »