ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит ще оглави Св. Литургия на празника Благовещение - 25 март в Софийската духовна семинария

22 март 2018 18:38, СДС
Покана 1

На 25 март - Свето Благовещение православните християни възпоменават радостното за всички събитие: Благата вест от Ангела Божий донесена на Дева Мария за скорошното раждане на отдавна очаквания Спасител.

Висок гост на празника Св. Благовещение - 25 март 2018 г. в Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" ще бъде Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който ще оглави Светата Литургия за празника.

ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВАНИЯТА НА ПРАЗНИКА СВЕТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ В СОФИЙСКАТА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ "СВ. ЙОАН РИЛСКИ"

На 24 март ще се проведат Благовещенските четения, в които участие ще вземат традиционно семинаристи, а тази година и ученици от класическата гимназия НГДЕК, богослови и писатели.

На 25 март, когато отбелязваме празника Благовещение ще бъде отслужена тържествена св. Литургия от 9:00 ч., оглавена от Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит.

От 10:30 ч. пред Фиалата на Семинарията ще се извърши традиционното предаване на семинарското знаме, което се предава от завършващия дванадесети клас на учениците от единадесети клас.

От 19:00 часа същия ден ще се състои и празничният концерт с църковни песнопения, народни песни и др.

Ректорът, преподавателският състав и учениците отправят покана към всички православни християни да се включат в духовната радост на духовната ни Алма-Матер.

 

 

Снимки

Покана 2 Покана 3 официална
« предишна новинаследваща новина »