ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне на книгата за Видинския митрополит Неофит

16 юли 2010 11:43, Видинска митрополия
Представяне на книгата за Видинския митрополит Неофит

На 15 юли с благословението на Видинския митрополит Дометиан бе направено представяне на книгата за дядо Неофит Видински в гр. Монтана.

Тържественото представяне бе в художествената галерия на гр. Монтана, където иконом Йордан Василев представи своята книга.

Водещ на културната вечер бе г-н Юлий Йорданов, краевед от Монтана.

На представянето, представители от Видинската света митрополия бяха архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин, йеромонах Самуил и йеродякон Максим, братя на Бдинската света обител, Видин, както и отец Николай, енорийски свещеник на гр. Монтана.

За да се запознаят със съдържанието на книгата и със самия автор бяха и г-н Здравко Живков, кмет на гр. Монтана, представители на териториалните архиви в Монтана и Видин, много краеведи, гости и приятели.

Архимандрит Поликарп след много изказвания и поздравления от гостите към иконом Йордан Василев за делото, което е направил, поздрави и отправи благопожелания както от името на Видинския митрополит Дометиан, Величкия епископ Сионий и от свое име, така и от всички клирици при Видинската ни епархийска църква.

Текст и снимки: йеродякон Максим

 

 

Снимки

Представяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит НеофитПредставяне на книгата за Видинския митрополит Неофит
« предишна новинаследваща новина »