ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Mалко повечерие с целия Богородичен канон и Aкатист

23 март 2018 21:36, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатист

В петъчната вечер на 23 март Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан отслужи Mалко повечерие с молебен канон и целия Aкатист на Пресвета Богородица. В съборното вечерно последование взеха участие ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел при светата митрополия, ставрофорен иконом Дончо Александров, ставрофорен иконом Петко Минчев, протоиерей Йордан Найденов - секретар при светата митрополия, както и много варненски свещеници. В храма, посветен на Божията Майка, се събраха вярващи от целия град, за да благодарят на Пресвета Богородица и да изпросят нейната закрила и застъпничество.

След края на последованието Негово Високопреосвещенство се обърна към всички присъстващи и припомни, че в утрешния ден, 24 март (събота) в 16:30 ч. ще посрещнем чудотворната икона на Пресвета Богородица "Скоропослушница" от град Ананиев, Украйна. Светинята ще остане за поклонение в град Варна до Възкресение Христово. Тази икона е копие на оригинала, който се намира в Дохиарската света обител на Света Гора Атон. Тя е изписана през 1893 г. в манастира „Св. вмчк Пантелеймон“ и през 1915 г. е дарена на съборния храм, посветен на Св. Александър Невски в град Ананиев в Украйна. Иконата се е прославила с това, че пред нея са се случили немалко чудеса.

На 25 март, Св. Благовещение, храмът в град Провадия отбелязва своя храмов празник. По този повод в неделния ден чудотворната икона на Божията Майка ще бъде пренесена за поклонение и там. От 18:00 ч. на 25 март в Държавната опера на град Варна ще се проведе концерт посветен на Благовещение. Д-р Мартин Георгиев ще дирижира Симфония №3 - П.И.Чайковски, а Цветан Крумов ще дирижира оперния хор за изпълнението на Литургия на Св. Йоан Златоуст - С. Рахманинов.

 

 

Снимки

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатистВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи малко повечерие с целия Богородичен канон и акатист
« предишна новинаследваща новина »