ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил празнува своя 60-годишен юбилей

16 юли 2010 13:02, Българска Патриаршия
НВПр. Ловчански митрополит Гавриил

Днес Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отбелязва своя 60-годишен юбилей.

Митрополит Гавриил е член на Св. Синод от 2001 г., а понастоящем е председател на Върховния църковен съвет и на Работната група по въпросите на религиозното образование към Св. Синод на БПЦ-БП, които ръководи енергично и разсъдливо за полза на цялата ни Църква.

На 18 юли 2010 г. в митрополитската катедрала "Св. Троица" в Ловеч веднага след св. Литургия ще се състои тържественото честване на 60-годишнината на владика Гавриил, на която ще присъстват членове на Св. Синод и много официални гости, граждани и православни християни. Така те ще уважат и връчването на Негово Високопреосвещенство митр. Гавриил на ордена на БПЦ - "Св. Климент Охридски", І степен, за големите му заслуги в делото на православното служение, просвета и духовност на епархийско и национално църковно равнище.

Ваше Високопреосвещенство, екипът на Официалния сайт на Българската Патриаршия Ви желае Бог да Ви дарува още много и благословени години живот като истински православен архиерей - пример и опора за всички нас! Пожелаваме Ви все така да бъдете духовен пастир, за когото винаги да са валидни думите на св. пророк и цар Давид: "Блажен е оня човек, който не отива в събранието на нечестивци, в пътя на грешници не стои и в сборището на развратители не седи, а в закона на Господа е волята му, и върху Неговия закон той размишлява денем и нощем! И ще бъде той като дърво, посадено край водни потоци, което дава плода си в свое време, и чийто лист не вехне; и във всичко, що върши, ще успее." (Пс. 1:1-3)

НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА!

 

 

« предишна новинаследваща новина »