ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изпълнения на Софийския свещенически хор прозвучаха в ефира на различни радиостанции по света

28 март 2018 09:40, Българска Патриаршия
Софийския свещенически хор

В нощта след празника Благовещение, когато за католическия свят през тази година започва Страстната седмица, по радио Би Би Си 3 и други радиостанции по света се излъчи част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент иконом Кирил Попов, състоял се на 15 март 2018 г. в старинния столичен храм „Св. София“ с участието на ставрофорен иконом Ангел Ангелов – водещ и протодякон Иван Петков - солист. Този Духовен концерт се организира от Софийската света митрополия и Българското национално радио с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрполит Неофит и записа от екип на БНР във връзка с неговото излъчване в програмите на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) – „Евровизия“ по случай светлите празници. Свещеническият хор имаше честта да бъде определен от екипа на радио Би Би Си да закрие цялата програма от осем часа и половина. Както може да се чуе и види от записа на сайта на Би Би Си, участниците в концерта са от най-голяма класа: Немският симфоничен оркестър Берлин с хор и солисти с диригент Робин Тикати, Холандският Кралски Концертгебау оркестър с хор и солисти с диригент Тон Копман, BBC Singers, съвметно с хора при катедралата в Гилфорд с диригент Бари Роуз и др.

Целият концерт на свещеническия хор ще се излъчи на 4 април от 23.00 ч. по програма "Христо Ботев" на БНР в предаването "Кантате юбилате".

Нека да пожелаем нови благословени успехи на Софийския свещенически хор за слава Божия!

Тук може да чуете целия концерт излъчен от BBC, като в неговия край ще може да се насладите изпълненнията на Свещеническия хор - www.bbc.co.uk/programmes/b09wvff2

Снимка: Мартин Митов

 

 

« предишна новинаследваща новина »