ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Национална кръводарителска кампания на Цветница 2018

30 март 2018 21:01, Софийска митрополия
Твоята кръв е важна! Дари кръв!

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 1 април 2018 г. (неделя), в деня на големия християнски празник Цветница, в цялата страна за 15-и пореден път ще се проведе пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!“. Кампанията се организира от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9:00 до 13:00 часа в непосредствена близост до столичните православни храмове:

• На площад „Света Неделя“ – в аулата на Богословския факултетна Софийския университет „Св. Климент Охридски“;

• До храм „Свети Седмочисленици“ – в 6-то ОУ „Граф Игнатиев“ (ул. „6 септември“ № 16);

• В храм „Покров Богородичен“ (зад хотел „Родина“) – в енорийския център на църквата (ул. „Георги Делчев – Зографина“ № 2);

• При храм „Света Параскева“ – в двора на храма (бул. „Г. С. Раковски“ 58).

Екипите на НЦТХ, на регионалните центрове по трансфузионна хематология и доброволците на БЧК ще бъдат на разположение на желаещите да дарят кръв.

Освен НЦТХ, в кампанията ще се включат и четирите Регионални центъра по трансфузионна хематология (РЦТХ) - в Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен, както и доброволци на БЧК, които ще бъдат на разположение на всички желаещи да дарят кръв. В Пловдив инициативата ще се проведе от 9:00 до 14:00 часа пред храм „Св. св. Петър и Павел”; в Стара Загора – от 08:30 до 12:00 часа в сградата на РЦТХ; във Варна – от 10:00 до 14:00 часа на 1 и 6 април 2018 г. в сградата на РЦТХ; в Плевен – от 09:00 до 16:00 часа в сградата на РЦТХ.

« предишна новинаследваща новина »