ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излязоха празничните броеве на списанията „Камбанка” и „Амвон”

04 април 2018 11:23, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Излязоха празничните броеве на списанията „Камбанка” и „Амвон”

Излязоха от печат новите броеве на списанията „Камбанка” и „Амвон”. В детско списание „Камбанка” са публикувани разкази и приказки, които са богато илюстрирани. Великденската тематика обширно присъства. Представено е житието на св. Мария Египетска в картинки. Интересен е материала за Иверската икона на Божията майка. Библейскияτ разказ е посветен на Самсон.

Малките читатели са изправени са пред редица предизвикателства: сами да приготвят здравословно брауни, чрез лабиринт да намерят пътя на св. Мария Египетска от Александрия до Йерусалим и др.

Любознателните деца ще разберат от рубриката „Знаете ли че”: Сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия е проектирана от архитект Петко Момчилов, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото на българския просветител Иван Момчилов. На страниците на списанието могат да научат молитва към св. Богородица и да разберат защо се кади с тамян. В изданието ги очаква още оцветяване на картинки, интересни мисловни задачи, откриване на разлики, кръстословица и занимателни игри.

В новия брой на списание „Амвон” читателите ще могат да прочетат следните статии: „Пророчества за Христовото Възкресение”, „Ожени се, за да промениш самия себе си” от архимандрит Андрей Конанос, „Да живееш с надежда в Бога” от Лимасолския митрополит Атанасий, „Кариеристи, работохолици и св.Антоний”, „Депресията и може ли тя да бъде възможност”, „Как Джон Ленън бе победен от Иисус Христос”, „Доверието към Бога” – съвети на Атонските старци, „Този дар от Бога - Времето” от ставрофорен иконом Дончо Александров „Един по един се опитват да свалят идеалите” – интервю с Месогейски митрополит Николай, „Чудото на християнската съвест” с автор протоиерей Ясен Шинев, „Рисунките” от Валерий Андонов, „Вирусът на цифровото слабоумие”, „Покаянието на цар Манасия” от архимандрит Клеопа Илие, „Близко или не съвсем?” от игумен Нектарий Морозов, „Казва ли Библията истината?”, поместено е интервю с адвокат Марин Марковски дадено специално за списанието и още други интересни статии.

Списанията се издават с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм „Св.Атанасий” град Варна.Разпространяват се безплатно.

 

 

« предишна новинаследваща новина »